tirsdag den 4. december 2007

De reelle årsager til islamofobi!

I sin kronik i JP-Århus den 3. december, retter Mohamed Suleban en meget stærk kritik mod borgmester Nikolaj Wammen for at have taget imod forfatteren Ayaan Hirsi Ali og endda har formastet sig til at tage imod hende på rådhuset. Mohamed Suleban's argument er, at Ayaan Hirsi Ali ifølge ham lever af at fornærme hans religion og at hun i øvrigt skulle fremme islamofobi i vesten. 

Men heri tager Mohamed Suleban ganske fejl. Islamofobien i Vesten skabes ikke af personer som Ayaan Hirsi Ali. Baggrunden for islamofobien er derimod det højtråbende og ekstremt voldelige mindretal blandt Mohamed Suleban's trosfæller, der via vold og trusler om drab forsøger at fratage os vores frihedsrettigheder - herunder også vores ytringsfrihed. Islamofobien skabes af de muslimer, der i misforstået nidkærhed overfor islam truer Ayaan Hirsi Ali på livet blot fordi hun fortæller om sine oplevelser og sin mening om deres religion.

Islamfobien skabes også af de gangstere med rod i det muslimske miljø, som for nylig har truet indvandrerkonsulent Manu Sareen på livet blot fordi han har arbejdet med at sikre unge muslimske pigers rettigheder som frie borgere i det danske samfund.

Men islamofobien skabes først og fremmest af det store tavse flertal blandt muslimerne som ikke sætter disse bøller og terrorister stolen for døren og forklarer dem, at deres metoder og holdninger er uacceptable.

Hvis Mohamed Suleban vil islamofobien til livs,  vil jeg derfor opfordre ham til at tage et opgør med de af hans trosfæller som gennem deres trusler og udøvelse af vold forsøger at kue ytringsfriheden og blandt andet de muslimske pigers rettigheder som frie borgere i det danske samfund.

Det er min holdning at islam skal kunne leve side om side med 'os andre' her i Danmark og i Vesteuropa, men det forudsætter altså at man anerkender og accepterer de basale vestlige frihedsrettigheder og idealer. Herunder også ytringsfriheden. Det er disse idealer der har gjort Vesteuropa så rigt og frit som tilfældet er, og hvis man ikke kan tilslutte sig dem, må man finde sig et andet sted at bo!

Ingen kommentarer: