søndag den 7. december 2008

Hyldest til Pernille!

Én af ugens to store topnyheder i den danske medieverden (den anden var om direktøren som stak af med en milliard i lommen!), handlede om den tidligere kommunist-dronning Pernille Rosenkrantz-Theil, som var blevet socialdemokrat.

Og ganske som man kunne forvente, har damens partiskifte medført en lang række uinteressante analyser fra politiske kommentatorer, som alle har forsøgt at gætte sig frem til om Rosenkrantz-Theil vil styrke eller svække det socialdemokratiske projekt. Selv vil jeg ikke gøre mig klog herpå - i stedet vil jeg lade tiden vise om medlemsskabet bliver til fordel eller ulempe for hendes nye parti. 

I stedet vil jeg hylde Rosenkrantz-Theil for den indstilling hvormed hun har meldt sig ind i sit nye parti. Som ægte kommunist forstår hun til fulde at politik ikke handler om at være enig, men derimod om at forandre.

Pernille Rosenkrantz-Theil har nemlig i dagene efter sin indmeldelse udtalt, at hun er dybt uenig i Socialdemokratiets politik på alle væsentlige områder; alt lige fra NATO, krigen i Afghanistan, integration & udlændinge, EU, den økonomiske politik og en hel masse andet.Hele partiprogrammet, faktisk! Med andre ord: Kommunisternes tidligere dronning har ikke meldt sig ind i Socialdemokratiet for at hylde nogen som helst, og mindst af alle partiets formand, men derimod med et inderligt ønske om at forandre partiets politik på alle kerneområderne.

Tag ikke fejl; jeg er dybt uenig med Pernille Rosenkrantz-Theil på  alle de politikområder jeg kan komme i tanke om, og er heller ikke socialdemokrat - langt fra! Men hun har den rigtige indstilling. Politisk arbejde handler om forandring. Ordentligt politisk arbejde bunder i en vision om et andet  samfund, om forandring og forbedring. Hvis man ønsker sig alle ting som de er, kan man lige så godt blive hjemme!

Pernille Rosenkrantz-Theil har forstået at politik er en kampsport, og det er med dén indstilling at hun nu jagter en opstilling til folketinget for sit nye parti. Uenighederne til trods, er dette al ære og respekt værd!

Ikke mindst når man tager i betragtning, at Pernille Rosenkrantz-Theil med sin klippefaste tro på at kunne forandre først Socialdemokratiet og siden landet via parlamentarisk arbejde, i virkeligheden har begået en hyldest til dét demokrati som hun jo altid har foragtet!

Ingen kommentarer: