lørdag den 25. december 2010

Imam Baig's Taqiya

Som jeg tidligere har nævnt, er det ganske ofte underholdende at læse indlæggene her på Eftertanke.dk fra den muhammedanske imam Naveed Baig. Tag nu for eksempel hans seneste indlæg ‘Julen i den Islamiske Republik’, som den morsomme imam bloggede på selveste Juledag.


I dette indlæg giver han en nærmest rosenrød beskrivelse af de kristnes forhold i Pakistan, og nævner som eksempel at julefejringen såmænd både kommer i fjernsynet og bliver fejret hos bageren og alt muligt. Og prikken over i’et kom så meget passende nede i slutningen af indlægget, hvor han citerede en lokal imam for at sige, at hvis folk i Vesten vidste hvordan man i Pakistan behandler minoriteterne, ville man blive positivt overraskede.


Men inden man nu begynder at få tårer i øjnene over imam Baig’s talentfulde taqyia, vil det måske være en god idé´at forholde sig til virkeligheden i landet. Dette vil jeg gøre ved hjælp af et par eksempler.


Mange kender sagen om den kristne kvinde Asia Bibi, som sidder i fængsel og afventer sin henrettelse. Hendes eneste ‘forbrydelse’ var med høflige ord at forsvare overfor muslimske kolleger at hun er kristen. Den slags kaldes i Pakistans straffelov for Blasfemi og straffes med døden. Men Asia Bibi’s skæbne interesserer formodentlig ikke den taqyia-udøvende imam det mindste.

Ifølge menneskerettighedsorganisationen ‘Åbne Døre’, myrdes der hver måned i gennemsnit én kristen, mens en anden sættes i fængsel for såkaldt ‘blasfemiske udtalelser’. Der sker konstant kidnapninger og fysiske overfald på kristne, især unge piger kidnappes med henblik på tvangsægteskaber og tvangskonverteringer. Næsten hver uge rapporteres der om overfald på kristne kirker. Diskriminationen af religiøse mindretal opleves i alle aspekter af dagligdagen - arbejde, uddannelse, boligforhold og sundhedssektoren. At tale offentligt om sin tro straffes for alle ikke-muslimer efter landets blasfemi-love, som tilfældet Asia Bibi er et udmærket eksempel på. At bygge nye kirker er i praksis næsten umuligt.


Landets alt andet end rosenrøde forhold for religiøse mindretal påvirker også det muslimske flertal, idet heller ikke muslimerne selv har trosfrihed. Således straffes muslimer der forlader islam for at slutte sig til andre religioner, med dødssstraf.


Hvad er for øvrigt imam Baig’s holdning til straffe-sanktioner mod muslimer, der forlader islam?


At Naveed Baig ønsker at benytte sig af sin spalteplads her på portalen til at tegne et positivt billede af islam, skal såmænd være ham vel undt. I modsætning til samtlige muslimske lande, herunder også Pakistan, har vi nemlig ytringsfrihed her i landet - og det er en frihed som jeg er fanatisk tilhænger af. Jeg forstår også udmærket godt at imam Baig vælger at holde sig tilbage med hensyn til at fortælle sandheden om den ideologi som han er sat til at forsvare. Sandheden om islam er nemlig alt for hæslig til nogensinde at kunne præsenteres såvel tiltrækkende som sandfærdig på samme tid. Islam er fascisme, og den slags er aldrig smukt!


Ingen kommentarer: